Honda CX500 Build

Honda CX500 Barn find honda cx500h

Ik vond een CX500, achtergelaten door iemand die huurachterstand had, in een opslag. De verhuurder wilde maar wat graag van de motor af. Na overleg met RDW en met eigenaar heb ik de motor over kunnen nemen.

Ik had altijd al het plan om een Caféracer te bouwen en na enig speurwerk op internet bleek de CX een geliefd onderwerp te zijn voor deze ombouw.

Ik ben begonnen met de motor weer aan de praat te krijgen en toen dit lukte de hele motor gedemonteerd. Hierna heb ik het frame ingekort. De onderdelen zelf gespoten in de kleurstelling mat grijs en mat bruin voor het frame

dit vond ik uiteindelijk toch niet mooi en kwam ook op het idee om de benzinetank te vervangen voor twee brandblussers. Kleuren veranderd in hoogglans rood en mat crème voor het frame

Na wat speurwerk voor zitjes kwam ik tot de conclusie datik dit net zo goed zelf kon maken van polyester.

Uit plastic plaatmateriaal een accubak gemaakt waarin ik de temperatuurmeter  heb geïntegreerd.

Uiteindelijk vond ik de kleur rood iets te veel een brandweer gevoel geven, zeker met de brandblussers als tank. Wederom het spuitpistool gepakt en alle onderdelen in aubergine metallic gespoten. Door de meerdere lagen is het spuitwerk zeker niet optimaal gelukt.

Ook de Madmax koplamp vond ik achteraf niet zo mooi en daarom vervangen voor de dubbele koplamp. De koplamporen vond ik ook niet zo staan en dus uit aluminium strips zelf een houder gemaakt. Een vriend heeft uit aluminium blokken de kilometer- en toerenteller behuizing gemaakt op de draaibank.

De accubak was leuk maar paste toch niet echt. Hierop maar een koolzuur blusser in de tuin leeggespoten en deze ingekort om hiervan een accubak te maken. Na wat kunst en vliegwerk een deksel gemaakt en een accuslede van plastic plaatwerk gemaakt die in de accubak geschoven kan worden. Hierdoor moest ook alle bedrading opnieuw gelegd worden.

Het Caféracer kontje is bekleed met Elandenleer. De uitlaatbochten zijn omwikkeld met antraciet uitlaatband. De motor is voorzien van nieuwe Bridgestone banden. De bobines zijn voorzien van nieuwe  stof omklede kabels

starten CX500

Caferacer
Honda CX500 Caferacer resultaat